Wat is de decentrale selectie?

De decentrale selectie is een selectieprocedure voor universiteiten waarmee ze zelf hun aankomende studenten kunnen selecteren. Hierdoor kunnen aankomende studenten hun eigen kansen vergroten om toegelaten te worden tot de opleiding.

 

Waarom de decentrale selectie?

Universiteiten passen deze manier toe zodat zij de meest gemotiveerde studenten kunnen selecteren. Met de decentrale selectie proberen ze te achterhalen of de kandidaten het niveau en de juiste motivatie voor de opleiding hebben om succesvol de opleiding te doorlopen en later het beroep uit te kunnen oefenen. Gemotiveerde studenten zijn eerder geneigd de opleiding af te maken dan een aankomende studenten die zich hebben ingeschreven zonder na te denken.

 

Wat levert mij, als aankomend student, de decentrale selectie op?

Het geeft jou de kans om het heft in eigen handen te nemen en jouw kansen te vergroten. Je leert het beste uit jezelf naar boven te halen!

 

Hoe is de decentrale selectie opgebouwd?

Dit verschilt per opleiding en universiteit. Daarom bieden wij per universiteit een uniek programma wat aansluit bij wat er van aankomende studenten gevraagd wordt.

 

Waar vind ik meer informatie over de decentrale selectie?

Voor meer informatie over de decentrale selectie geneeskunde raden we de (externe) website www.decentralegeneeskunde.nl aan.

 

Voor ons actuele cursusaanbod en inschrijven zie: