Gesloten, meer info volgt – Geneeskunde – UvA

Decentrale Selectie Cursus Geneeskunde - Universiteit van Amsterdam UVA

Gesloten! Meer informatie over trainingen voor de decentrale selectie 2021-2022 volgt binnenkort!

 

 

 

 

Decentrale Selectie Training – Geneeskunde – Universiteit van Amsterdam

Voor het zesde jaar op rij biedt ProfAct Academy een decentrale selectie training aan voor Geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam. De training zal plaats vinden op zaterdag 8 februari 2020 in StartUp Nijmegen. Het adres hiervan is Stationsplein 26, 6512 AB Nijmegen. De training vangt aan om 10:00 uur en we zullen rond 17:00 uur afronden*.

* Let op: het tijdstip is onder voorbehoud aangezien het definitieve programma vanuit de universiteit nog niet bekend is. Mocht er een wijziging plaatsvinden dan ontvangt u van ons een mail (mocht u reeds ingeschreven staan). Uiterlijk een week voorafgaand aan de training sturen wij een herinneringsmail.

Tijdens deze dag bereid je je optimaal voor om het maximale uit jezelf te halen bij de decentrale selectie. Een paar weken voor de decentrale selectie zal de universiteit de (studie)stof bekend maken. Vervolgens zullen onze artsen op basis van deze informatie de training voorbereiden. Dit om de training zo goed mogelijk aan te laten sluiten op de decentrale selectie. De meest actuele informatie kun je vinden op de website van de universiteit zelf.

Conceptprogramma: 

  • Kennismaking
  • Uitwisselen ervaringen vanuit een eerstejaarsstudent omtrent de DCS en de opleiding
  • Bespreking CanMEDS
  • Uitgebreide bespreking en verdieping studiestof
  • Logisch redeneren in het maken van multiple choice toetsen
  • Bespreken en bediscussiëren van medisch-ethische vraagstukken
  • Vragenronde

Belangrijk voor de trainingsdag!

Wees op tijd aanwezig. De training gaat om 10.00 uur van start. Inloop met koffie / thee vanaf 09.30 uur.

Tijdens de cursusdag krijg je van ons een lunch en tussendoortjes aangeboden. We houden rekening met vegetariërs. Heb je andere dieetwensen, geef dit dan bij je inschrijving aan zodat wij er rekening mee kunnen houden.

Het UvA Werkboek 

Op de dag van de decentrale selectie training ontvang je van ons een werkboek. Hierin staat alle informatie die je nodig hebt tijdens de training. Dit is tevens een ideaal naslagwerk.

Op basis van ervaringen uit voorgaande jaren bevat het werkboek de volgende informatie. Dit is onder voorbehoud aangezien nog niet alle informatie voor de decentrale selectie bekend is. Dit wordt aangepast en / of aangevuld wanneer de informatie vanuit de universiteit bekend wordt gemaakt.

Het werkboek bevat de slides van de trainingsdag met de verschillende onderwerpen die op de dag besproken zullen worden. Zo wordt er ingegaan op het CanMEDS model, de studiestof, communicatieve vaardigheden, oefenopdrachten voor rollenspellen inclusief aandachtspunten hierbij en het omgaan met stress.

Tot slot vind je tips omtrent het opstellen van een sterk cv, evenals een onderscheidende motivatiebrief voor jouw verdere carrière.

 

BNS

In deze training wordt niet ingegaan op de BNS.

Voorgaande jaren was de biologie, natuurkunde en scheikunde toets een groot onderdeel van decentrale selecties. Dit betreft de kennis van zes jaar vwo. Het is daarmee begrijpelijk dat het niet mogelijk is om deze stof gedurende deze training te combineren. Om deze reden hebben we, sinds drie jaar, een speciale training om je in één dag klaar te stomen voor de BNS-toets.

Vanwege de grote animo bieden we ook dit jaar een weer vernieuwde training aan om je op de BNS-toets voor te bereiden.

Heb je interesse in voorbereiding op de BNS-toets? Klik dan hier voor meer informatie.

 

Kwaliteit

De decentrale selectie training wordt zorgvuldig voorbereid en gedoceerd door afgestudeerde artsen. Hierdoor hebben we de benodigde kennis in huis om jullie goed te kunnen begeleiden. Extra waardevol is dat een deelnemer van de DCS zijn ervaringen met jullie deelt rondom de decentrale selectie van afgelopen jaar.

 

Mocht je nog vragen hebben kijk dan eerst eens onder het kopje FAQ. Hier staan de antwoorden op veel gestelde vragen. Uiterlijk één week voor de training ontvang je nog een herinneringsmail met de definitieve informatie.

** Bij het uitschrijven van de training uiterlijk twee weken voor aanvangsdatum wordt het inschrijfgeld teruggeboekt minus €10 administratiekosten.

 

Kosten

De kosten voor de decentrale selectie training bedragen normaal €239.** Schrijf je je uiterlijk op 18 januari 2020 in, dan maak je automatisch gebruik van onze vroegboekkorting. Hierdoor betaal je nu slechts €194! Wil jij je ook direct inschrijven? Klik dan hier.

Helaas is de training helaas vol en kun je je momenteel niet meer inschrijven.

Trainingsdata:

Zaterdag 8 februari 2020

 

Start Time

10:00

zaterdag, februari 8, 2020

Finish Time

17:00

zaterdag, februari 8, 2020

Address

StartUp - Stationsplein 26, 6512 AB Nijmegen